
האמנות מייצרת חיבור בלתי אמצעי, מנטרלת חסמים, ומגבירה יצירתיות ותחושת ערך עצמי. האמנות סופגת הכל, מכילה, אינה שיפוטית, ומאפשרת לכל אחד להשתלב ולקחת חלק. האמנות מהווה כלי ביטוי מצוין, חוצה גילאים, והיא מאפשרת, תוך הכוונה נכונה, להגיע לתוצאות מדהימות, לגרום לכל אחד להרגיש שהוא אומן, ולייצר תחושת גאוה ושייכות לקהילה ולמקום.
אנו מציעים מיזמים אמנותיים שונים, המותאמים לקהלים מגוונים, בכללם קהילות בישובים, במועצות, במוסדות חינוך פורמליים, א-פורמליים ומיוחדים, בקהילות פילנתרופיה ועוד. תהליכי העבודה כוללים יצירה אמנותית קהילתית חווייתית לכלל המשתתפים, בסיומה מתגבשת עבודה אמנותית איכותית ומרשימה. תחומי האמנות מגוונים ומותאמים באופן אישי לקהל ולמקום, ואלו כוללים: עיסות נייר, עבודות פסיפס, פיסול בבטון ובחומרים ממוחזרים, קירות גרפיטי, ציורי קיר בפורמטים גדולים ועוד.
אנו מחוייבים בכל פעילותנו לחיבור בתוך הקהילות ובין הקהילות למקום, תוך עשייה אמנותית משותפת וברת משמעות. אמנות קהילתית נועדה לחבר בין חברי הקהילה באופן יצירתי, טבעי ובלתי אמצעי. החברות והחברים מייצרים יחד תוצר אומנותי איכותי ומשמעותי, ואגב זאת עוברים חוויה מעצימה באופן אישי, תוך חיזוק הזהות הקהילתית והחיבור למקום. החוויה שנוצרת היא על-זמנית, מן הסיבה הפשוטה שהתוצר האמנותי הוא משהו שנשאר, וחברי הקהילה נתקלים באמנות שיצרו כל העת, תוך שהם מסתובבים בקיבוץ, במושב, בישוב הקהילתי או בעיר. כך נוצר זיכרון קהילתי של החוויה החיובית המשותפת. אמנות קהילתית יכולה לעסוק בכל נושא, החל מחגיגות וציון אירועים חגיגיים, ועד להנצחה והתמודדות עם משברים. גם הנושאים הכאובים ביותר יכולים לזכות לזווית רעננה ויצירתית באמצעות תכנון קהילתי ואמנותי נכון, המותאם לקהילה ולחבריה.
האמנות אף מוכיחה את עצמה שוב ושוב, ככלי ריפוי והעצמה לבעלי צרכים מיוחדים. יצירה אמנותית קהילתית של אוכלוסיות מיוחדות יחד עם בני משפחותיהם, נמצאה ככזו המחזקת ומעמיקה את הקשר האישי באופן משמעותי, ולטווח הרחוק. חשוב להבין כי האמנות אינה בריחה, כי אם כלי התמודדות אמיתי עם סוגיות מגוונות, אשר יש בכוחו גם לאוורר, להסיח את הדעת ולייצר אתנחתא, מעצם העיסוק המשותף ביצירה ובחומרים מגוונים וברי קיימא.
באומנותי אנו גאים לעבוד עם קהילות מגוונות – קהילות כפריות ועירוניות, מסגרות חינוכיות פורמליות ובלתי פורמליות, מועצות אזוריות, גופים פילנתרופיים, מוסדות אקדמיים, ואוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים ובני משפחותיהם.
מה אנחנו עושים באומנותי
הכירו את לירז אנקר לוי
לירז היא אמנית רב תחומית, בעלת התמחות ייחודית במפגש בין אמנות לקהילות, וניסיון של למעלה מ-15 שנה בעולם זה.
לירז מאמינה כי בכוחם של כלים אמנותיים לחזק ולהצמיח את הקהילה, תהא אשר תהא, הן בזמן שגרה והן בעת משבר. זאת מאחר שעשייה אמנותית משותפת יוצרת בקרב השותפים תחושת משמעות, סיפוק, גאווה והנאה, תוך חיבור זה לזה וכן למקום.
לירז היא מרצה לאמנות, בוגרת תארים מתקדמים באמנות, הוראת האמנות ומינהל ומדיניות ציבורית (אונ' בן גוריון שבנגב), ובשנים האחרונות ניהלה את בית הספר לאמנות במכללת ספיר והיתה חברה בצוות המרצים.
